Skip to content

Comunicación > Actualidad

El Teaming de TCC Pamplona supera els 22.000 euros donats a projectes socials en cinc anys
15 de desembre de 2021

En els seus cinc anys de vida, el Teaming de TCC Pamplona ha aconseguit assolir un total de 22.500 euros, destinats a donar suport a 15 projectes socials. En la nova edició d’aquest any, tres entitats s’han vist beneficiades amb 4.500 euros en total. Es…

En els seus cinc anys de vida, el Teaming de TCC Pamplona ha aconseguit assolir un total de 22.500 euros, destinats a donar suport a 15 projectes socials. En la nova edició d’aquest any, tres entitats s’han vist beneficiades amb 4.500 euros en total. Es tracta de l’Associació Eunate Elkartea, l’associació Metges del Món Navarra i la Fundació Brazadas de superación.

 

Els diners reunits procedeixen de micro donacions d’1 euro de les nòmines de la meitat de la plantilla de la companyia, a la qual cosa se suma també l’aportació de TCC Pamplona, ​​que dóna 1 euro més per cada euro aportat per cada empleat que participa a la iniciativa. Unes aportacions que no han cessat, malgrat la pandèmia causada pel Covid-19.

 

Són també els mateixos treballadors de TCC Pamplona els qui trien les entitats socials a qui destinar la seva aportació. En aquest sentit, els conductors Daniel Rodríguez i Mave Navarro han apostat per contribuir amb l’Associació Eunate Elkartea amb el seu projecte ‘Aprenent a parlar’. Des de 1999, aquesta associació defensa els drets de les persones amb discapacitat auditiva, recolzant i orientant les famílies, per buscar el seu benestar i integració plena a la societat com es mostra en aquest vídeo.

 

El projecte ‘Aprenent a parlar’ parteix de la xifra que el 95% dels nens i nenes sords neixen en famílies oients, fet que suposa una dificultat de comunicació i relació amb els seus iguals. Per poder superar aquestes dificultats necessiten rehabilitació logopèdica i inserció a una escolarització normalitzada.

 

La tasca d’Eunate és potenciar el desenvolupament integral dels nens i nenes afavorint l’adquisició del llenguatge oral, millorant els aprenentatges i l’accés a la comunicació, així com la seva integració familiar i social. És necessari ensenyar-los a escoltar i que donin sentit al que senten.

 

D’altra banda, Carlos Elizalde, responsable de Màrqueting de TCC Pamplona, ​​ha apuntat a la candidatura de Metges del Món Navarra i el seu projecte Atenció a Dones en Situació de Prostitució i/o Tracta amb Fins d’Explotació Sexual a Navarra.

 

L’associació va començar a estudiar l’àmbit de la prostitució a Navarra l’any 2004 mitjançant l’elaboració d’un diagnòstic de situació que va culminar amb un projecte iniciat l’any 2006. El 2017 van elaborar un diagnòstic nou en detectar que la realitat de la prostitució estava canviant ; el nombre de dones en clubs estava baixant i augmentant en pisos, més vulnerabilitat de les dones, violències, etc com comenten en aquest vídeo.

 

El 2019 Metges del Món Navarra va atendre un total de 298 persones en situació de prostitució, de les quals el 97% eren dones, el 2% dones transsexuals i l’1% homes. Les edats més destacades són les compreses entre els 35-44 anys, amb un 42%, seguit de les compreses entre 25-34 anys, amb un 31% i els 45-54 anys, amb un 18%.

 

Es tracta d’un projecte amb continuïtat, a causa de les necessitats existents de les dones en situació de prostitució i/o tracta amb finalitats d’explotació sexual, augmentades per la situació de pandèmia i/o noves necessitats que se’n deriven.

 

I, finalment la conductora Maria Ilarduya ha triat la Fundació Brazadas de superación, amb el projecte ‘Robòtica sense límits’. Entre els objectius d’aquesta fundació, creada el 2018, hi ha desenvolupar les màximes capacitats de les persones amb discapacitat a través d’activitats motivadores per a ells.

 

Aquest projecte dóna loportunitat a persones amb discapacitat de desenvolupar noves habilitats que fins ara no havien pogut explorar. És un projecte inclusiu en què nois i noies, amb discapacitat i sense, treballen a l’uníson, sense límits ni barreres. Així, 24 nois i noies amb edats entre 10 i 20 anys, han format el primer equip a Espanya integrat per persones amb discapacitat que participa amb altres centres escolars a la First Lego League, desenvolupant un robot i un projecte d’innovació, com s’explica en aquest vídeo.